Juve Hasselt: fusie tussen Thor Hasselt en Sk Herkenrode

Juve Hasselt is de nieuwe naam van de Hasseltse fusieclub die vanaf het seizoen 2020-2021 KSK Thor Hasselt en SK Herkenrode samenbrengt.
Meer dan 500 voetballers, van 4 tot 77 jaar, en begeleiders zijn actief op Ten Hove in Kermt en op de nieuwe site in Stokrooie.

De naam Juve klinkt misschien Italiaans, maar we verwijzen er toch vooral mee naar het Latijnse 'juventus' dat staat voor jeugd. We willen in het westen van Hasselt uitgroeien tot een referentieclub als het over jeugdwerking en -kansen gaat. Bij ons moet echt iedereen kunnen voetballen, die dat graag doet en dat van 4 tot 77 jaar.

Er zijn 4 seniorenploegen in competitie. Eén in 1ste provinciale en één in 4de provinciale en daarnaast hun 2 reserventeams. We behouden ook de goed draaiende veteranenploeg, waarbij de oudste speler vandaag maar liefst 74 jaar is.

Onze spil is de 'Juve Academy' die zowel voor Fun als Formation (vorming) staat. Een opleidingsmodel waarin iedereen, zowel jongens als meisjes, zich kan vinden. Iedereen op zijn niveau beter maken is ons adagio. We splitsen op iets oudere leeftijd op tussen voetballen puur voor het plezier en spelers die met hun talent kunnen mikken op onze eerste ploegen. Dat wordt één van onze doelstellingen, behoud in 1ste provinciale en promoveren naar 3de provinciale met zo veel mogelijk eigen jongeren in de ploeg.
De toekomst zal uitwijzen of we ook een senioren-vrouwenploeg en eventueel een G-sportelftal kunnen opstellen of beter met andere clubs samenwerken.

Wat hebben wij jou te bieden?


Juve Hasselt staat voor  een onderbouwde jeugdvoetbalopleiding, een draaiende seniorenwerking en een veteranenploeg met tonnen ervaring. Trainen met je ploeggenoten, wedstrijden spelen, de spanning voor en de ontlading na de wedstrijd, teamspirit, hechte vriendenkring, extra-sportieve evenementen, etc ...  Juve Hasselt is meer dan alleen voetbal.

ONZE VISIE - WIE WE ZIJN


 • Fusieclub van SK Herkenrode en KSK Thor Hasselt.
 • Nieuwe naam, nieuwe clubkleuren en nieuw logo in het westen van Hasselt.
 • Juve Academy als jeugdopleiding.
 • Club met 2 moderne voetbalsites - Stokrooie en Kermt - met 5 volwaardige velden, waarvan 1 kunstgrasveld, 3 duiveltjesvelden en indoortrainings-mogelijkheden in sporthal van Kermt.
 • Club waar je kan voetballen van 4 jaar (multimove) tot je 77ste (veteranen).

ONZE MISSIE - WAAR WE VOOR STAAN


 • Voetbal is plezier.
 • Iedere speler die wil bijleren is welkom.
 • De nadruk ligt op het individueel beter maken van elke speler.
 • Iedere speler kan zich op eigen tempo ontwikkelen en progressie maken.
 • Er zijn doorgroeimogelijkheden naar 4 seniorenploegen
 • Kwalitatieve jeugdopleiding met enthousiaste en bij voorkeur zo veel mogelijk gediplomeerde trainers.

ONS PLAN - WAT WIJ WILLEN


 • Krachten bundelen om een kwalitatieve sprong vooruit te zetten.
 • Uitgroeien tot een toonaangevende club in het westen van Hasselt.
 • Op termijn naast gewestelijk ook provinciaal (jeugd)voetbal aanbieden.
 • Open en betrokken club zijn en blijven.
 • Blijven inzetten op het familiale clubkarakter
 • Samenwerken met Hasseltse voetbal-clubs en de stad Hasselt om het Hasseltse voetbal op de kaart te zetten.

Geschiedenis jeugdwerking


De jeugdwerking van KSK Thor Hasselt werd in 2005 nieuw leven ingeblazen. In 2020 volgde een fusie met Herckenrode en gingen we door onder de naam Juve Hasselt. De jeugdwerking groeide snel uit tot een werking met een 500-tal spelertjes die dit seizoen actief zijn in 23 verschillende ploegen.

De spelers een goede en gedegen opleiding bieden was en blijft de grootste doelstelling, met een familiale clubstructuur als omkadering.

Na de succesvolle start van 2005 werd de jeugdwerking stapsgewijs kwalitaitief verder uitgebouwd. De kwaliteit verhogen is en blijft een constante drijfveer. Dit is nodig om als club verder te blijven groeien

(zowel sportief als wat het aantrekken van spelertjes betreft). Tegelijkertijd wordt er steeds gewaakt om het familale karakter van de club te behouden. Dit familale aspect is samen met de belevingswaarde en het gevoel van verbondenheid de sterkte van Juve Hasselt.

Wil jij ook voetballen bij Juve Hasselt?


Bekijk dan de bijgevoegde infobrochure. Heb je toch nog andere vragen, of ben je al overtuigd, contacteer ons dan meteen.

ORGANISATIE

Voetbal is een teamsport, ook bij Juve Hasselt. Bij ons is er één bestuur die als een hechte ploeg instaat voor zowel de senioren- als jeugdwerking.


Deze centralisatie is een gevolg van de doorstart in 2011. Voor een eendrachtige werking was één bestuur toen de vanzelfsprekende keuze. Op termijn en zeker omwille van de constante aangroei van jeugdspelers zal een aparte werking zich opdringen. Het huidige bestuur staat in voor zowel de sportieve als de extra-sportieve werking van de club.

DAGELIJKS CLUBBESTUUR

Voorzitter

Ondervoorzitter

Verantwoordelijke

Financiën

Gerechtigd

Correspondent

Secretaris +
Verantwoordelijke Communicatie

Verantwoordelijke Sponsoring

Verantwoordelijke Gebouwen en Installaties

Verantwoordelijke

Terreinen

Verantwoordelijke Kantine

Verantwoordelijke

Evenementen

SPORTTECHNISCHE STAF

Technisch Directeur

Guido Vandersmissen

TVJO - Sportief

Danny Meynen

AVJO - Administratief

Ferdy Noens